Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Trabzonspor Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.
REKLAM ALANI
24.01.2022
A+
A-

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın açıklamaları
23.1.2022 23:41

Trabzonspor  Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü ve futbol camiasına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Avcı, “Rahmetli başkan Selahattin Beyazıt’ı tanımadım ama oğlunu tanıdım. Ailesine, Galatasaray camiasına ve aynı zamanda eski futbolcularından Mustafa Turgat’ı kaybeden Altay camiasına başsağlığı diliyorum. Maça dönersek Galatasaray genç ve dinamik bir takım. Özellikle başlangıç aşamasında bize şiddetli baskı yapacaklarını biliyorduk. Bu baskıyı nasıl kıracağımıza yönelik çalıştık. Zaman zaman bunu yaptık ve üçüncü bölgeye geçtiğimizde olgun atakları sonuçlandırdık. Zaman zaman da topu çabuk kaybettik ve geçiş hücumu yiyerek geriye koşmak durumunda kaldık. Pozisyon vermedik, ama rakip yüksek şiddetli koşular yaptı ve bizi hataya zorladı. Zaman zaman organizasyonları yapamamamız bu baskıyı kırmamıza engel oldu. 8+3 kuralı biz teknik adamlar için yorucu. Milli takımlarda çalışmış bir teknik adam olarak bu konuda çok konuşmak istemiyorum, ama bu kural gelişimin önünü açan bir kural değildir. Aslında oyuncunun gelişiminin önünü tıkayan bir kuraldır. Mesela Uğurcan’ın yerine yabancı oyuncu almıyorum. Varsa zaten oynatıyorsunuz. İkinci yarı oyuncu değişiklikleri yaptık. 2003 doğumlu Ahmetcan ve Siopis maça dahil oldu. Oyunu tamamen domine eden bir duruma döndük. Topa sahip olup kenarları kullandık. Kaybettiğimiz yerde baskı yaptık. Rakibe fırsat vermeyerek adım adım golün geleceğini hissettik. Ardından da Bakasetas’ın golü geldi. Geçen hafta kaçırdığı penaltılar sonrası tüm kulüp ve şehir kendisine destek oldu. Geçen hafta itibarıyla nasıl bir aile olduğumuzu daha iyi hissettim. Vişça bu ligin çok önemli oyuncularından bir tanesi. Rakip yeni hocasıyla birlikte oyun kurma opsiyonlarını çalışıyor. Biz de buna nasıl baskı yapacağımıza çalıştık. Sonunda da bu baskı sonucu golü bulduk ve maçı kazandık. 15 aydır Trabzonspor teknik direktörlüğü yapıyorum. İstanbul takımlarına karşı sadece bir beraberliğimiz var. Geçen sene Galatasaray maçında son dakikada gol yiyerek berabere kalmıştık. Bunun dışında bütün maçları kazandık. Bu güzel bir duygu. İyi bir aileyiz. Başkanımız ve yönetim kurulumuz bize destek veriyor. Geçen sezon çalışır ve yarışırken bu senenin hedefini koymuştuk. Bugün çalışırken, yarışırken ve hedefe giderken önümüzdeki senenin transfer çalışmalarını yapıp genç oyunculara yatırım yapmayı planlıyoruz. Zafere giden yol gül bahçesinden geçmiyor, dikenler de var. Zaman zaman inişler ve çıkışlar olacak. Bugün deplasmanda harika bir galibiyet aldık. Mutlu sona çok büyük bir adım daha attık, ama hiçbir şey kazanmadık. Ligin bitmesine 15 hafta daha var. Biz oyunumuzu geliştirmeye, sonuç almaya, kazanmaya, büyük bir aile olmaya, puan farkı ne olursa olsun daha iyisini yapmak için oyun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitirdi. Büyük camiaların ligde dalgalanmaları olabiliyor. Bazen aldıkları skorlar oynadıkları oyunun karşılığı değildi. Yeni hocalarına da başarılar diliyorum” dedi.

Değişikliklerin söylemle değil uygulamayla olabileceğini vurgulayan Avcı, “İlk yarıda rakibinin baskısını zaman zaman kırdık zaman zaman da kıramadık. İkinci yarıda formasyon değişikliğine gittik. Biz buraya eğlenmeye geldik. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Biz oyundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Kazanmak için her yol mubah değildir. Oyunu doğru oynamak ve geliştirmek benim felsefemdir. İkinci yarıda formasyon değişikliğine doğru cevap aldık. Ayrıca bugün Trabzonspor’da 61. maçıma çıktım. Plakayı bulduk. Hayırlısı olur inşallah” diye konuştu.

Marek Hamsik’i devre arasında denediklerini ancak son ana kadar oynatmak istemediklerini söyleyen Avcı, “Hamsik her zaman aranacak bir oyuncudur. Ne zaman olsa kullanmak istersiniz. Son ana kadar bekledik. Devre arasında ısınmada denedik. İyi ki kullanmamışız. Bu sakatlığın uzamasına sebep olabilirdi. İçeride üst üste iki maçımız var. Kasımpaşa ve Konyaspor. Taraftarımızdan rica ediyorum, sene başından beri bütün halde geliyoruz. Biz Karadenizliyiz ve duygularımızı yoğun yaşıyoruz. Şehrin ve ülkenin buna ihtiyacı var. 40 bin kişiyi stadyuma bekliyorum. Oyuncusuna sonuna kadar destek veren bir taraftar istiyorum. Bunun keyfini çıkarsınlar ve sadece destek olsunlar. Duygularını yoğun yaşayan bir şehiriz. Şehrin birtakım kaygıları ve olumlu duyguları oluyor. Bunu dengelemeye çalışıyorum. Giresunspor maçını kazansak şampiyon mu olacaktık ya da bu akşam kazandık diye şampiyon mu olduk? Herkes ‘İyi ki ligde Trabzonspor var’ diyor. Bu beni mutlu ediyor. Saygı görüyoruz, özel işler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul takımlarının şampiyonluk yarışından uzak kalması ile ilgili bir soruya Avcı, “Şampiyonluk endişemiz yok. Ben her zaman parçadan bütüne gittim. Trabzon’un olduğu yerde her zaman hedef ve yarış vardır. Burada Alanya, Hatay, Konya gibi çıkış yapan takımlar var. Antrenör kalitesi artınca organizasyon da artıyor. İlginç bir sene yaşıyoruz. Bunu biz de beklemiyorduk. Oyunumuzu geliştirip puanlarımızı almaya devam etmek istiyoruz” cevabını verdi.

Uğurcan Çakır’ın performansını da değerlendiren Abdullah Avcı, “Trabzon’un verimli topraklarından yetişen değerli bir milli takım kalecisi. İki önemli kurtarış yaptı. Uğurcan buranın değerli bir oyuncusu. Hedefimize ulaştıktan sonra oyuncu açısından değerlendirmesi yapılır. Burada yetiştikleri için herkes şampiyonluğa kilitlenmiş durumda. Şu anda kimse başka bir şey düşünmüyor” dedi.

Genç savunma oyuncumuz Ahmetcan Kaplan ile ilgili de konuşan Avcı, şunları söyledi: “Ahmetcan’ın performansı, bugün oyuna kendisiyle başlamayı da düşündürdü. 15 aydır bizimle. Avrupa’ya gidecek adaylardan biri. Onun da ayakları yere basacak. Okulu, eğitimi ve yabancı diliyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çalışarak kendini geliştirecek.”

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, maçın kırılma anı için ise, “Maçlarda bir süre kırılma anı vardır. Bence 1-1’den sonra yaptığımız baskıdan sonra gelen goldür” ifadelerini kullandı.

kaynak:https://www.trabzonspor.org.tr/tr/teknik-direktorumuz-abdullah-avcinin-aciklamalari-23-1-2022

 

 

Resim

REKLAM ALANI