Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Spor Yöneticisi Bekir Ayaz’dan Narin İçin Taziye Mesajı

Spor Yöneticisi Bekir Ayaz’dan Narin İçin Taziye Mesajı
REKLAM ALANI
10.09.2024
A+
A-

Spor Yöneticisi Bekir Ayaz’dan Narin İçin Taziye Mesajı

Geçtiğimiz gün, Diyarbakır’da 19 gündür arama çalışmaları devam eden Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldı. İş insanı ve spor yöneticisi Bekir Ayaz da Narin için taziye mesajı yayımladı…

Bağlar mevkiinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve medyada büyük yankı uyandıran Narin Güran’ın arama çalışmalarının 19.gününde, köydeki bir derede cansız bedenine ulaşıldı. 8 yaşındaki Narin için taziye mesajı yayınlayanlar arasında spor kulüpleri ve spor yöneticileri de vardı. İş insanı ve spor yöneticisi Bekir Ayaz; “Sözün bittiği yerdeyiz. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acıyı cümlelerle tarif etmek imkansız. Tek temennim, bu suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarıdır” dedi.
Daha önce Diyarbakır’da ve çevre illerde, ilkokul ve ortaokulda okuyan kız çocuklarının eğitimlerine yönelik destekleyici çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ayaz; “Bir çocuğa zarar vermek, hukuki olduğu kadar toplumsal bir suçtur. Bu masum yavrumuzu hayattan koparan bu canilerin, adalet önünde en ağır cezalarla yargılandıklarını görmek tek temennimiz. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

Açıklama yok.

Eğitim ile dönüşüm ve kalkınmanın önemini vurguladı

Narin Güran, ne ilk ne de sondu… Doğu’ya baktığımızda, kız çocuklarının okullaşması Türkiye’de hala devam eden bir sorun. 12 yıllık eğitim zorunluluğuna rağmen, hem ekonomik yetersizlikler hem de sosyal ve kültürel baskılar, eğitimde cinsiyet eşitsizliğinin varlığını sürdürüyor.

Okullaşma sürecinde, kız çocukları için pek çok destek çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Bekir Ayaz; “Bu coğrafyada etkili, sürdürülebilir ve meşru biçimlerde eğitimle, değişim ve dönüşüm endeksli, inivasyon odaklı sürdürebilir değişimi desteklemek ve kalkınmadaki rolünü güçlendirmek oldukça önemli.

Bu nedenle, eğitim bilimcilerinin ve siyaset kurumlarının konunun özüne inmeleri ve toplumun tüm yapılarında gerekli zorlukları ele alma konusunda sahiplenme ve sorumluluk üstlenmeleri gerekmektedir. Bunu, dışarıdan çözümlere dayatarak değil, kolaylaştırarak yapmalarını benimsemeleri kanısındayım ” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

REKLAM ALANI