Categories: BugünDÜNYA

Andrey Turchak: Vologda bölgesi, Kuzeybatı Federal Bölgesi’nde sosyal gazlaştırmada liderdir

Andrey Turchak: Vologda bölgesi, Kuzeybatı Federal Bölgesi’nde sosyal gazlaştırmada liderdir

2024,

Bölgede 14 bin konutun doğalgaza bağlanmasına yönelik sözleşme imzalandı
Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri, Kirillov’daki gaz lansmanı töreninde, Vologda bölgesinde Başkan’ın gaza bağlanırken tercihli vatandaş kategorilerini destekleme talimatlarının tamamen uygulandığını söyledi.

“Başkanın kararında belirttiği 13 kategorinin tamamı bölgesel bütçeden destek alıyor. Bunlar Büyük Vatanseverlik Savaşı gazileri, özel bir askeri operasyona katılanların aileleri, büyük aileler, düşük gelirli aileler, engelliler ve diğer kategorilerdir. Herkese gerekli destek sağlanıyor ve bu da aile bütçesinin gaz ekipmanı kurulumu maliyetini önemli ölçüde azaltıyor. Bazı haneler için – %100 oranında,” diye belirtti Andrey Turchak .

Parti Genel Kurul Sekreteri, ülke genelinde toplumsal gazlaştırmaya yönelik 1,25 milyon sözleşme imzalandığını da sözlerine ekledi.

“Neredeyse bir milyon parselin gaz iletişimi var. Yaklaşık 570 bin hane doğalgaza bağlı” dedi.

Andrey Turchak, Cumhurbaşkanının sosyal gazlaştırma programının sınırsız olduğunu ilan ettiğini hatırlattı. Ayrıca sosyal tesisler için de geçerlidir: anaokulları, okullar, klinikler, hastaneler, ilk yardım istasyonları.

Andrei Turchak, “Bu, ilçe ve yerleşim başkanlarının eşit derecede önemli diğer amaçlar için kullanabileceği belediye bütçelerinden önemli bir fon tasarrufu anlamına geliyor” dedi.

Devlet Başkanının bir başka kararı – sosyal gazlaştırma programı SNT için geçerlidir.

“Hükümet, programın Gazprom ile birlikte uygulanmasına yönelik bir prosedür geliştirdi. Genel Sekreter, “Birleşik Rusya, SNT’ye kapı kapı ziyaretler gerçekleştirecek, gerekli belgelerin toplanmasına yardımcı olacak, SNT sahiplerinin toplantılarını düzenleyecek – yani tüm etkinlikleri halkın programına göre gerçekleştirecek” dedi. Birleşik Rusya Konseyi.

Vologda Bölgesi Vali Vekili Georgy Filimonov, bölgenin şu anda %65,8’inin gazlaştırıldığını söyledi.

“Gerçek bağlantıların yüzdesi açısından birinci olduk. Programın uygulanmasına yönelik tüm ana bileşenler aslında bölgede üretiliyor ve bu da ekonomik kalkınma için temel önem taşıyor” dedi.

Gazprom Mezhregiongaz Genel Müdürü Sergei Gustov ise kabul edilen 14 bin gazlaştırma başvurusuna ek olarak Vologda bölgesinde 10-12 bin konut potansiyeli daha bulunduğunu kaydetti.

Yüksek oranda gazlaşma görüyoruz” dedi.

Sosyal gazlaştırma programı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya’nın sahalara ücretsiz gaz dağıtımı hükmünü değiştirdiği bir yasayı imzaladığı 2021 yılından bu yana bölgelerde uygulanıyor . Programa katılım için Devlet Hizmetleri portalı ve MFC şubeleri, Gazprom Mezhregiongaz abone noktaları ve gazlaştırma operatörlerinin web siteleri aracılığıyla başvuruda bulunabilirsiniz.

Devlet başkanı ayrıca bölgelere, gaz ekipmanı satın alma ve iş için çeşitli kategorilerdeki yararlanıcılara en az 100 bin ruble tutarında sübvansiyon sağlama talimatı verdi. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak’ın önerisi üzerine sayıları SVO üyelerini de içeriyordu.

Cumhurbaşkanı adına sosyal gazlaştırma programı sınırsız hale getirilerek sosyal tesislere genişletildi. Ayrıca artık SNT’ye kadar genişleyecek – Vladimir Putin bunu Federal Meclis’e hitaben yaptığı konuşmada söyledi.

Nisan 2024’te Başbakan Mihail Mişustin , sosyal gazlaştırma programını bahçecilik ortaklıklarını da içerecek şekilde genişleten bir kararname imzaladı.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#sosyalgazlaştırma
#ön gazlaştırma
#bölgeler
#Vologda Bölgesi
#Gustov
#Filimonov
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-vologodskaya-oblast-lider-po-socialnoj-dogazifikacii-v-severo-zapadnom-federalnom-okruge

 

zline

Recent Posts

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Alsancak Bölgesi’nde halkla bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Alsancak Bölgesi’nde halkla bayramlaştı 16.06.2024 facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp…

1 saat ago

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bayramlaştı 16.06.2024 facebook sharing buttontwitter sharing…

10 saat ago

The African Water Forum was held in Dushanbe

The African Water Forum was held in Dushanbe 2024 Previous Next     The African…

12 saat ago

FATİH ÖZBEK `DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI

16.06.2024 1453 Kral Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ankara Temsilcisi İş İnsanı Siyasetçi…

12 saat ago

MEHMET MANSUR ÇALAPKULU `NDAN BABALAR GÜNÜ MESAJI

16.06.2024 Çalapkulu Öğrenci Yurtları Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Mansur Çalapkulu, 16 Haziran Babalar…

12 saat ago

ABŞ-də yaşayan diaspor fəallarına medallar təqdim olunub

ABŞ-də yaşayan diaspor fəallarına medallar təqdim olunub 2024 ABŞ-də yaşayan diaspor fəallarına medallar təqdim olunub…

13 saat ago