Categories: BugünDÜNYA

Bakü, 1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi’ne ev sahipliği yaptı – FOTOĞRAF / VİDEO – ÖZEL

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN-Özel Haber

1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi Bakü’de gerçekleşti.

1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi 12-13 Mart 2022 tarihlerinde Hyatt Regency’de, Bakü’de yapıldı.

Kongreye dünyanın dört bir yanından uzmanlar online olarak katıldı. Aynı zamanda kardeş Türkiye’den konuşmacıların yanı sıra yerel uzmanlar da konuşmacılar arasında yer aldı. Katılımcılar arasında – Azerbaycan Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nadir İsmayılov, Prof. Dr. Fuad Ismayilov, Marmara Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı. Ayşe Rodopman Arman, Prof. Dr. Yanki Yazgan, Prof. Dr. Ayten Memmedbeyli, Doç. Dr. Hakan Balibey, Psikiyatrist Azer Bagirov, Çocuk Doktoru. Dr. Ayten Ziyadova ve psikiyatrist İkram Rustamov ile birlikte çok sayıda psikiyatrist, nörolog, çocuk doktoru, neonatolog, endokrinolog, gastroenterolog ve ortopedik travmatolog katıldı.

Böylece Kongrenin açılış konuşmacıları Prof. Dr. Nadir İsmayılov, Prof. Dr. Fuad Ismayilov, psikiyatrist Azer Bagirov, psikiyatrist İkram Rustamov oldu. Konuşmacılar Kongre’nin ana amaç ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler ve Kongre çalışmalarına başarılar dilediler.

Kongrenin temel amacı, yerel uzmanların katılımıyla, çocuklara ve ergenlere yüksek bakım sağlanması, uygun bir manevi ve sosyal ortamda büyümeleri için gerekli koşulların yaratılması, kişisel gelişimleri, erken belirtileri ve erken dönemlerini tartışmaktla beraber, otizm teşhisi, otizmle ilişkili nörolojik hastalıklar ve sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin desteklenmesi olmuştur.

Kongrenin Sağlık Bakanlığı Bilimsel-Tıp Kurulu’ndan 10 DTT kredi puanı aldığını belirtmek gerekir. Teşkilati destek Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı ve Reformları Merkezi, Denge Psikolojisi ve Konuşma Geliştirme Merkezi, sponsorluğunda Nobel Tıp Sanayi ve Ticaret Şirketi, Koordinatörler – Çocuk Doktoru Ayten Ziyadova ve Psikiyatrist Azer Bagirov tarafından sağlandı.

İşte psikiyatrist Azer Bagirov ile yapılan bir röportaj:

İşte çocuk doktoru Ayten Ziyadova ile yapılan bir röportaj:

 

 

Kongre sonunda, katılımcılara 10 DTT kredi puanlı Sertifikalarının verildiği, ayrıca Kongre çalışmalarının 12-13 Mart, 10:00-18:00 saatleri arasında iki gün sürdüğünü belirtmek gerekir.

 

 

zline

Recent Posts

UMUTSUZ VAKALARIN UMUDU OLAN OP. DR. SERTAÇ ŞEN

UMUTSUZ VAKALARIN UMUDU OLAN OP. DR. SERTAÇ ŞEN Gen Art Tüp bebek ve üreme Biyoteknolojisi…

15 dakika ago

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Banjul Belediye Başkanı‘yla görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Banjul Belediye Başkanı‘yla görüştü 05.05.2024   Cumhurbaşkanı @ErsinrTatar, Banjul Belediye Başkanı‘yla görüştü…

1 saat ago

Azərbaycan Millət vəkili Məşhur Məmmədov, “Azərbaycan mədəniyyətlərin qovuşduğu məkandır”, ÖZEL

Azərbaycan Millət vəkili Məşhur Məmmədov, “Azərbaycan mədəniyyətlərin qovuşduğu məkandır”, ÖZEL   Millet vekili Meşhur Memmedov,…

3 saat ago

Meeting with the Minister of Foreign Affairs of the Republic of The Gambia

Meeting with the Minister of Foreign Affairs of the Republic of The Gambia ,2024,.jpg  …

3 saat ago

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prime Atlantic Hotel’in ön açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prime Atlantic Hotel’in ön açılışını yaptı 05.05.2024 Shares facebook sharing buttontwitter sharing…

5 saat ago

Cənubi Koreyada “Azərbaycan xalq nağılları” adlı kitab işıq üzü görüb

Cənubi Koreyada “Azərbaycan xalq nağılları” adlı kitab işıq üzü görüb 2024   Azərbaycan Diasporuna Dəstək…

6 saat ago