Categories: BugünGÜNDEM

“Berkin Mühendislik” Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Atalay , “Azerbaycan Askeri Türkün gücünü tekrardan gösterdi” – Röportaj

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

“Yapılmayanı ve yapılamayanı yapmak”


parolasıyla devam eden Berkin Savunma Mühendislik; su altından uzaya kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünler için Ar-Ge ve tasarım çalışmaları yapabilecek kabiliyetlere erişmiştir.

 

 

Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Atalay 1453 Kral Medya haber ajansı Azerbaycan temsilcisi Ülker Piriyeva’ya açıklamada bulundu.

4.Uluslararası Azerbaycan Savunma Sanayisi Fuarına katılımınızla ilgilk, Berkin Mühendislik olarak şirketiniz hakkında bahsedermisiniz?

Yücel Atalay, “Berkin Mühendislik olarak Azerbaycan’a ilk gelişim. Özellikle kardeş devlet Azerbaycan’ın 44 günlük büyük Karabağ Zaferinden sonra kardeş ülkeyi görmek benim için bir tutku olmuştu. Bu fuar vasıtasıyla da bunu sağlaya bildiğim için çok mutluyum. Geldiğimde gerçekten gelişmiş, çok modern, tertemiz bir ülke gördüm. İnsanlarını zaten anlatmaya gerek yok, biz zaten kardeşiz, bir milletiz. Biz, Berkin Mühendislik olarak çok mühim olan bu fuara katılırken kabiliyyetlerimizi sergilemek, azerbaycanlı kardeşlerimizle neleri yapabiliriz diye onları görmek için bu fuara katıldık.”

BERKİN SAVUNMA SANAYİ MÜHENDİSLİK hangi ürünleri üretmekte?

“Biz Berkin Mühendislik olarak yeni savunma elektroniğinde çalışıyoruz. Örnek olarak veri dağıtım sistemlerinde çalışıyoruz. Bütün silah sistemlerinin bir birine entegre edilmesini ve bunların yönetilmesini sağlayan sistemler, bunun yanında progralanabilir göstergeler sistemleri bunlar denizaltılarda, uçaklarda, kara araçlarında, tanklarda hepsinde kulanıla bilen sistemler. Bu ve bunun gibi savunmaya yönelik ileri teknolojik elektronik sistemleri geliştirip üretiyoruz ve bütün ürünler kendimize aittir.”

Kahraman Azerbaycan askerine sözünüz?

Bu konuda tek bişey söyleye bilirim: “Türkün gücünü tekrar gösterdiniz.” Gerçekten büyük bir millet olduğunuzu gösterdiniz, bizimle beraber kardeş ülke olarak büyüklüğünüzü, gücünüzü gösterdiniz. Başkomutanınız sayın İlham Aliyevin liderliği ile çok çok daha ilerilere gideceğinizden eminiz. Kardeşlerimizle gurur duyuyoruz.”

 

zline

Recent Posts

“Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

“Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız” 08.05.2024   Cumhurbaşkanı @ErsinrTatar, Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu,…

37 dakika ago

Eyyübiye’de Dev Bir Yatırım Daha Hizmete Sunuluyor

Bülten No: 104 8 Mayıs 2024 Eyyübiye’de Dev Bir Yatırım Daha Hizmete Sunuluyor Eyyübiye Belediye…

1 saat ago

Participation in the Banjul Islamic Summit

Participation in the Banjul Islamic Summit 2024 Previous Next   Participation in the Banjul Islamic…

2 saat ago

Banjul İslam Zirvesi’ne katılım

Banjul İslam Zirvesi’ne katılım 2024 Öncesi Sonraki     Participation in the Banjul Islamic Summithttps://t.co/CQPkBJ2fOg…

3 saat ago

“Birleşik Rusya’nın Genç Muhafızları” aktivistleri ülke genelinde Bahar ve İşçi Bayramı etkinlikleri düzenledi

“Birleşik Rusya’nın Genç Muhafızları” aktivistleri ülke genelinde Bahar ve İşçi Bayramı etkinlikleri düzenledi 2024, Genç…

5 saat ago

HAYIRSEVER GENÇ İŞ ADAMI MUSTAFA KEMAL BALTA OTOMOTİV SEKTÖRÜN ÖNCÜ İSMİ

HAYIRSEVER GENÇ İŞ ADAMI MUSTAFA KEMAL BALTA OTOMOTİV SEKTÖRÜN ÖNCÜ İSMİ Hayır Sever Genç İş…

7 saat ago