Categories: BugünSİYASET

Devlet başkanı Çocuk Hakları Komiseri Dinara Zakieva’yı kabul etti

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Çocuk Hakları Komiseri Dinara Zakieva’yı kabul etti

18 Haziran 2024

Çocukların haklarının korunması ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında Başkana bilgi verildi.

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, kadın ve çocukların haklarını korumaya yönelik mevzuat değişikliklerinin kabul edilmesiyle aile içi şiddeti önlemeye yönelik tedbirlerin güçlendirildiğini, çocuklara yönelik her türlü şiddete yönelik cezaların sıkılaştırıldığını kaydetti. Kanun, Çocuk Hakları Komiseri’nin sivil sektörle birlikte başlattığı bir dizi normu içeriyordu.

 

 

 

Dinara Zakieva’ya göre bu yasal normların pratikte uygulanması konusunda aktif çalışmalar sürüyor. Özellikle Birleşik İletişim Merkezi “111” çalışıyor, okullarda KiVa zorbalıkla mücadele programı başlatılıyor ve Eylül 2024’ten itibaren güvenlik dersleri verilecek. Çocuklara yönelik tıbbi ve sosyal kurum çalışanlarına yönelik eğitimler başlıyor. Vesayet ve kayyımlık makamlarının güçlendirilmesi konusu ele alınıyor.

Ayrıca Samruk Kazyna Ulusal Refah Fonu, Kazakistan Khalkyna ve Kamkorlyk fonları ortaklığında 6 otizm merkezi ve 11 bölgesel rehabilitasyon merkezi açıldı.

Raporu dinledikten sonra Cumhurbaşkanı, hukuk okuryazarlığı düzeyinin artırılmasının ve okul çocukları arasında “Kanun ve Düzen” ilkesinin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Bu bağlamda Kassym-Jomart Tokayev, Milli Kurultay’ın Türkistan’daki toplantısında verdiği talimatla Birleşik Eğitim Programının geliştirildiğini hatırlattı. Genç nesillere insani ve milli değerlerin aşılanması, çocukların yaratıcı potansiyelinin geliştirilmesi, bağımsızlık ve yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Komiser’e, programın uygulanması için öğretmenlerin ve ebeveynlerin koordineli çalışmasını sağlaması talimatı verildi.

Toplantıda yetimlere ve ebeveyn bakımı olmayan çocuklara barınma sağlanması ve kırsal kesimdeki çocuklar için altyapının geliştirilmesi konuları tartışıldı.

 

 

 

 

Sonuç olarak Devlet Başkanı, çocuklar ve ergenler arasında intihar eğilimini önlemek için kapsamlı önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı, çocukların yaralanmalarının ve kazalarının önlenmesi konusunun da özel kontrol altında tutulması talimatını verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-upolnomochennogo-po-pravam-rebenka-dinaru-zakievu-1851938

 

zline

Recent Posts

Tahran’da “Üstod Sadriddin Ayni Gecesi”

Tahran’da “Üstod Sadriddin Ayni Gecesi” .2024 Öncesi Sonraki   "Night of Ustod Sadriddin Ayni" in…

3 dakika ago

“Night of Ustod Sadriddin Ayni” in Tehran

“Night of Ustod Sadriddin Ayni” in Tehran .2024 Previous Next   "Night of Ustod Sadriddin…

2 saat ago

Belçika Göçmenlik Dairesi Genel Müdürü ile görüşme

Belçika Göçmenlik Dairesi Genel Müdürü ile görüşme .2024..jpg   https://x.com/MOFA_Tajikistan/status/1805081251004481990     Dışişleri Bakan Birinci…

3 saat ago

Birleşik Rusya, kamu destek merkezinde ailelerin finansal okuryazarlığı konusunda bir eğitim projesi başlattı

Birleşik Rusya, kamu destek merkezinde ailelerin finansal okuryazarlığı konusunda bir eğitim projesi başlattı 2024, Uzmanlar…

4 saat ago

Meeting with the Director General of the Belgian Immigration Service

Meeting with the Director General of the Belgian Immigration Service .2024..jpg   https://x.com/MOFA_Tajikistan/status/1805081251004481990   On…

6 saat ago

BİRYEG BAŞKANI BURHAN KAYA BAŞKANLIĞINDA BİRECİK SARIMSAĞI COĞRAFI İŞARET TESCİL TOPLANTISI YAPILDI

BİRYEG BAŞKANI BURHAN KAYA BAŞKANLIĞINDA BİRECİK SARIMSAĞI COĞRAFI İŞARET TESCİL TOPLANTISI YAPILDI 13.11.2023 yılında GAP…

6 saat ago