Categories: BugünEKONOMİ

Güçlü sanayi üretimiyle Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa

Tüyap, makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası dev buluşmasında 63 ülkeden 32.000’in üzerinde ziyaretçiyi bir araya getirdi. 350 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki 7 salonda, 40 bin metrekarelik alanda düzenlenen BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, bu yıl da makine imalat sektörünün en önemli buluşması olarak satış rekoruna sahne oldu. Uluslararası nitelikteki Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon Fuarları’nı tek çatı altında buluşturdukları BUMATECH Fuarları’nda 4 günde satış rekoru elde ettiklerini belirten Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Aldığımız geri bildirimlere göre fuarımıza katılan her 4 katılımcı firmadan 3’ü fuar sırasında sıcak satış gerçekleştirdi. Katılımcılarımız 4 günde 55,2 milyon dolarlık rekor satışa imza attı. Fuarlar sonrasında ise yaklaşık 24 milyon dolar değerinde sipariş daha alacaklarına kesin gözüyle bakıyorlar. Fuarlarımız, yarattığı ticari hareketlilikle satış rekorları kırmaya devam edecek” dedi.

 

Güçlü sanayi üretimiyle Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa, makine imalat sektörünün kıtalararası dev buluşmasında dünyanın dört bir yanından firma ve firma temsilcilerini buluşturdu. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlanan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 19 yıldır olduğu gibi bu yıl da yılın en büyük makine imalat buluşmasına imza attı. Yurt içinden ve yurt dışından oldukça geniş bir kitle tarafından ilgiyle takip edilen fuar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’dan yabancı ziyaretçi akınına sahne oldu. Ticaret Bakanlığı’nın alım heyeti programı ve makine Ur-Ge projesi ile desteklediği fuar, bu yönüyle de yurt içinden gelen talepleri artırmayı başardı.

 

“Her 4 katılımcının 3’ü sıcak satış gerçekleştirdi”

BUMATECH Fuarları’nın düzenlendiği her yıl olduğu gibi bu yıl da makine sektörünün son ve en önemli buluşması olduğunun altını çizen Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların makine imalat sektörü Türkiye ekonomisi için yarattığı katma değere dikkat çekti. Ersözlü, “Bu yılki BUMATECH Fuarları, katılımcı ve ziyaretçilerinin kendilerini tanıtması ve sıcak satış elde etmesi açısından memnuniyetini artırdı. Yüzde 80 yerli katılımın olduğu fuarımızla rekor bir satış elde ederek tüm beklentilerimizin üzerine çıkmayı başardık. 45 ülkeden iş insanı bekliyorduk, 4. günün sonunda fuarımızda 63 ülkeden 32.000’in üzerinde ziyaretçiyi bir araya getirdik. Katılımcılarımız 4 günde müthiş bir satış rekoruna imza attı. Fuara katılan her 4 katılımcımızın 3’ünün fuarda sıcak satış yaptığını öğrendik. Bu satış rüzgarının fuar sonrasında da devam edeceğinin sinyallerini de aldık. Katılımcılarımız fuarlar sonrasında yaklaşık 24 milyon dolar değerinde sipariş daha alacaklarına kesin gözüyle bakıyorlar. Makine imalat sektöründe yarattığımız bu ticari hareketlilikle ihracat bilançosuna değer kattığımız başarılı bir fuara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“Rekor satışlara imza atmayı sürdüreceğiz”

BUMATECH Fuarları’nın yarattığı satış rüzgarının dikkatleri Tüyap Makine Fuarları Grubu’nun 2022 yılında düzenleyeceği diğer fuarlara çektiğine değinen Ersözlü, “Ziyaretçi ve katılımcılarımızın artan memnuniyetiyle 2022 yılında düzenleyeceğimiz makine fuarlarına şimdiden talep almaya başladık. 11-14 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Konya Makine Teknolojileri Fuarları ile seneyi açacağız. Ardından sırasıyla 26 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde İstanbul’da Maktek Avrasya, 18–21 Ekim’de Eskişehir Endüstri Fuarı sonrasında ise 7-10 Aralık 2022 tarihleri arasında BUMATECH Makine Teknolojileri Fuarları ile seneyi kapatarak rekor satışlara imza atmayı sürdüreceğiz” diye belirtti.

 

Yıl boyu kesintisiz ticaret

BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, önemli iş bağlantıları ile katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sundu. Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap’ın dijital ürünlerinden akıllı eşleştirme sistemi ile fuara katılan firmalar, tüm dünyadan alıcılarla anında buluştu. Böylece firmalar yıl boyu ticaretlerini kesintisiz sürdürme olanağına kavuştu.

 

Sağlıklı fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarım ve hayvancılıktan oyuncak sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini bu fuarda da titizlikle uyguladı. Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratıyor. Katılımcılar HES kodunun bulunduğu online davetiye sayesinde girişte bekletilmeden fuar alanına alındı. Yoğunluk ölçümü ile ziyaretçiler güvenli bir şekilde fuar ziyaretlerini gerçekleştirdi.

 

 

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Tüyap Fuar Merkezi, 120.000 metrekare kapalı, 25.000 metrekare açık olmak üzere, toplam 145.000 metrekarelik alanıyla dünyanın dev buluşmalarına sahne oluyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

 

Detaylı bilgi için…

zline

Recent Posts

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan’da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi'ne katılacak.

9 saat ago

Владимир Якушев отметил опыт Новгородской «Единой России» по работе с партактивом и поддержке молодых политиков

Владимир Якушев отметил опыт Новгородской «Единой России» по работе с партактивом и поддержке молодых политиков.

10 saat ago

Olga Zanko: Ülkenin 2025 bütçe taslağı, STK’ları desteklemek için 419 milyar ruble ayırmayı planlıyor

Olga Zanko: Ülkenin 2025 bütçe taslağı, STK'ları desteklemek için 419 milyar ruble ayırmayı planlıyor.

11 saat ago

Ольга Занко: В проекте бюджета страны на 2025 год на поддержку НКО планируется направить 419 миллиардов рублей

Ольга Занко: В проекте бюджета страны на 2025 год на поддержку НКО планируется направить 419…

13 saat ago

EYLÜL YÜCEL’DEN YENİ SİNGLE ”YAŞATTIĞINI YAŞA”

EYLÜL YÜCEL'DEN YENİ SİNGLE ''YAŞATTIĞINI YAŞA'' Yıllardır sahnelerin sevilen ismi güzel sanatçı Eylül YÜCEL, yeni…

14 saat ago

Birleşik Rusya bütçenin ikinci okumasında değişiklikler yaptı

Birleşik Rusya bütçenin ikinci okumasında değişiklikler yaptı.

15 saat ago