Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MEHMET MANSUR ÇALAPKULU `NDAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

MEHMET MANSUR ÇALAPKULU `NDAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
25.08.2024
A+
A-

Çalapkulu Öğrenci Yurtları Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Mansur Çalapkulu, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çalapkulu Öğrenci Yurtları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mansur Çalapkulu, Mesajında şu ifadelere yer verdi;

“26 Ağustos 1071’de elde edilen Malazgirt Zaferi ile dünya tarihi, Türk-İslam medeniyeti ile tanışmıştır. Bu medeniyet, zulüm idaresindeki Anadolu’nun barış ve kardeşlik çerçevesinde yaşama kavuşmasını sağlamıştır” .

“Malazgirt Zaferi, askeri bir zaferden öte bir medeniyetin zaferidir. Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun İslam’ın merkezi haline gelmiş olmasında ecdadımızın büyük rolü vardır. Bugün, İslam coğrafyasında merkezi bir konumda bulunuyorsak ve adeta tüm ümmetin umudu haline gelmişsek, bunda başta Sultan Alparslan olmak üzere Malazgirt fatihlerinin çok büyük payı vardır. Aradan bin yıl geçmesine rağmen günümüzde şer odakları hâlâ hain emeller ve planlar içinde birtakım nifak tohumları ekme teşebbüsünde bulunmuş olsalar da, unutulmamalıdır ki; sevgi, hoşgörü ve adaletin tohumlarını ecdadımız, bu toprakların her karışına ekmiş ve gerektiğinde kanıyla da sulamıştır. Filizlenip kök salan bu medeniyet asla kaybolmayacak ve insanlığa umut olmaya devam edecektir. Atalarımızın topluluklar halinde İslamiyeti kabul edip, İslam’ın bayraktarlığını yaptığı bin yıldan bu yana bu bayraktarlık günümüzde de bizim üzerimize bir vazifedir. Böylesine tarihi bir günde başta Sultan Alparslan olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhu şad olsun.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI