Categories: BugünGÜNDEM

MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ CEVHERİ, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI DÖNMEZ İLE BİR ARAYA GELDİ

AK PARTİ Şanlıurfa Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Kazakistan Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali Cevheri ile birlikte 21.Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile TBMM `de bir araya geldiler.

Cevheri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih DÖNMEZ ’i Akçakale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet YALÇINKAYA ile birlikte TBMM çatısı altında bir araya gelerek, Şanlıurfa’da yaşanan enerji sorunları ve Akçakale’ye yapılacak yatırımlar konusunu istişare ettik ve Sayın Bakanımızdan destek talep ettik. Ayrıca, Şanlıurfa’mızın en önemli sorunlarından enerji yetersizliğinin çözümü konusunda, yine en önemli avantajımızı yani Güneş Enerjisi potansiyelinin değerlendirilmesi konusunda, İlimize yabancı (Almanya-Çin) yatırımlarını kazandırmak noktasında faaliyetlerimizi anlatarak desteklerini istedik. Alman-Çin ortaklığı ile Yap-İşlet-Devret yöntemi kullanılarak Atatürk Baraj gölü üzerinde ve dubalar üzerinde 1.000 MW’ lık Kurulu güce sahip GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurulması için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor.

 

Yalçınkaya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Cevheri ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile bir araya gelerek ilçemizin enerji projeleri için taleplerimizi ilettik. Sn. Milletvekilimiz ve Sn. Bakanımıza alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.
ABDULLAH YİĞİT –ANKARA

zline

Recent Posts

Meeting of Minister of Foreign Affairs with Ambassador of the Netherlands

Meeting of Minister of Foreign Affairs with Ambassador of the Netherlands .2024.jpg   Meeting of…

42 dakika ago

Birleşik Rusya, Magadan bölgesinde 1 Mayıs onuruna çevre ve vatanseverlik etkinlikleri düzenledi

Birleşik Rusya, Magadan bölgesinde 1 Mayıs onuruna çevre ve vatanseverlik etkinlikleri düzenledi 2024, Eylemlere katılanlar…

4 saat ago

“Birleşik Rusya”, Herson yönündeki askerlere askeri hastane için ilaç ve özel malzemeler bağışladı

“Birleşik Rusya”, Herson yönündeki askerlere askeri hastane için ilaç ve özel malzemeler bağışladı 2024, Parti…

5 saat ago

Eyyübiyeli Gençler Eğitim Otaklarında Kampa Girdi

Bülten No: 101 3 Mayıs 2024 Eyyübiyeli Gençler Eğitim Otaklarında Kampa Girdi 8-9 Haziran 2024…

6 saat ago

DEVTEYŞTİ VE AHMET YESEVİ’DE ÜSTYAPI ÇALIŞMASI

TARİH 03.05.2024 İLETİ NO 164 KONU DEVTEYŞTİ VE AHMET YESEVİ’DE ÜSTYAPI ÇALIŞMASI DEVTEYŞTİ VE AHMET…

6 saat ago

Birleşik Rusya, Moskova’daki Kadınların Sosyal Uyum Merkezi’ne yardım bağışladı

Birleşik Rusya, Moskova’daki Kadınların Sosyal Uyum Merkezi’ne yardım bağışladı 2024 Başkentin Doğu Bölgesindeki Birleşik Rusya…

6 saat ago