Categories: BugünKÜLTÜR SANAT

ASAF ATASOY: TÜRK KARA KUVVETLERİ’MİZİN 2233’ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

ASFA GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İş İnsanı Asaf ATASOY, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2233’ üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

ASFA GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Asaf ATASOY, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“ Dünyanın en eski ordularından birisi olan Kara Kuvvetlerimiz; tarihinde çok büyük başarılara imza atmış, tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin bağrından çıkmış, gurur kaynağımız ve ülkemizin gözbebeği diyebileceğimiz bir kurumumuzdur. Özellikle günümüzün değişen ortamında, dünyanın pek çok yerinde çatışma bölgeleri var. Bu bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensupları, uluslararası kuruluşların şemsiyesi altında barış gücü, görev gücü kapsamında faaliyetler icra ediyorlar. Bir yandan ülkemizin korunmasında, bir yandan da bölgesel ve küresel barışın sağlanmasında çok önemli bir rol ifa ediyorlar.”

 

Bölgesel barış gücü ve küresel barış gücü kapsamında alınan görevlerde bir hususun kendisinin çok dikkatini çektiğini ve çok etkilendiğini . “ Barış gücünde çok farklı ülkelerden askerler görev yapıyor. Ama özellikle üniformasında ay yıldız taşıyan bu kahraman milletin evlatları, gittikleri yerlerde; Afganistan’da, Afrika’daki çok farklı ülkelerde, Kosova’ya kadar pek çok yerde bunlara şahit olduk. Askerlerimiz bulunduğu yerdeki bölge halkından çok büyük bir sevgi görüyorlar ve onlara karşı çok ciddi bir güven oluşturulmuş. Tabi bunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kara Kuvvetlerinin geçmişte icra ettiği faaliyetlerdeki başarısı ve adalet duygusu çok önemli. Hatta bu iş öyle boyutlara gelmiş ki, yerel halkla çatışma yaşanan birkaç olayda, bizim askerimiz gidip diğer ülkelerin askerini yerel halk ile yaşadıkları tartışmalarda, kavgalarda koruyacak duruma gelmişlerdir. Buda bu millet için, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için ayrı bir gurur vesilesidir. ”

Ülkemizin terör mücadelesinde Kara Kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimizle birlikte canla başla, mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele ettiklerini. Kara Kuvvetlerinin 2233’üncü kuruluş yıl dönümünü tebrik ederim.

Metehan’dan Atatürk’e kadar kahraman komutanlarla nice zaferler kazanan bu büyük ordunun her bir neferini selamlıyor, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.” Dedi.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

 

 

zline

Recent Posts

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın AGİT Dönem Başkanı Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı ile görüşmesi

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın AGİT Dönem Başkanı Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı ile görüşmesi…

50 dakika ago

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Ulyanovsk’ta bir istihdam fuarı düzenlendi

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Ulyanovsk’ta bir istihdam fuarı düzenlendi 2024 “Birleşik Rusya ile Kariyerim” parti projesi…

11 saat ago

Birleşik Rusya, Moskova bölgesindeki Pavlovsky Posad’da açık sambo eğitim oturumu düzenledi

Birleşik Rusya, Moskova bölgesindeki Pavlovsky Posad’da açık sambo eğitim oturumu düzenledi 2024 Ders “ZaSambo” parti…

13 saat ago

Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsi Qırğızıstan Xalq Assambleyasının 30 illik yubiley tədbirində təmsil olunub

Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsi Qırğızıstan Xalq Assambleyasının 30 illik yubiley tədbirində təmsil olunub 2024…

14 saat ago

Dövlət Komitəsində azərbaycanlı gənclərin yaratdığı mobil tətbiqin təqdimatı keçirilib

Dövlət Komitəsində azərbaycanlı gənclərin yaratdığı mobil tətbiqin təqdimatı keçirilib 2024   https://x.com/DiasporaAz/status/1806636085314769086     Dövlət…

17 saat ago