Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan , Azerbaycan Ordusunu 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan , Azerbaycan Ordusunu 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti
REKLAM ALANI
29.06.2021
A+
A-

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan , Azerbaycan Ordusunu 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti – Röportaj

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ` ya verdiği demeçte   Azerbaycan Ordusunun Karabağ savaşında destansı bir kahramanlık örneği sergilediğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,
Azerbaycan Ordusunun 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebriklerini iletti. Karabağ zaferi dolayısıyla da Azerbaycan halkını kutlayan Demircan, “Karabağ zaferinin şiirini yazacağız ki okunsun, müziğini yapacağız ki dinlensin, filmini çekeceğiz ki izlensin. Bu faaliyetleri en az zafer kadar önemli buluyorum. Zira zaferleri ordular ve millet kazanır ancak bütün zaferleri kültür, sanat, estetik, şiir ve şuur yaşatır.” dedi.

Sayın Demircan, “Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı olmakla beraber, sadece Türkiye-Azerbaycan ilişkileri açısından değil, bölgenin geleceği açısından da çok önemlidir.

Azerbaycan-Türkiye ilişkileri her zaman çok-boyutluluğu, derinliği ve potansiyeli itibarıyla diğer ülkelerle olan ilişkileriyle kıyaslanamayacak kadar özel bir niteliğe sahiptir.

Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde genellikle tarihsel, kültürel, toplumsal ve diğer faktörler ön planda olmuştur.

Şuşa Beyannamesinin ismi, içeriği ve imzalandığı yer onun niteliğini ve doğuracağı sonuçları çok net olarak ortaya koymakta”, diye belirtti.

REKLAM ALANI