Güney Kore, Budist Tapınakları ile Mistik Bir Yolculuğa Davet Ediyor

Güney Kore, Budist Tapınakları ile Mistik Bir Yolculuğa Davet Ediyor Güney Kore mimarisinin ihtişamlı yapıları arasında yer alan Budist tapınakları, kültürel keşfi manevi bir yolculuğa dönüştürmek isteyenleri benzersiz bir deneyime davet ediyor.
Güney Kore, Budist Tapınakları ile Mistik Bir Yolculuğa Davet Ediyor
Yayın: 31 Temmuz 2021 Bugün, DÜNYA Google News

Güney Kore, Budist Tapınakları ile Mistik Bir Yolculuğa Davet Ediyor

Güney Kore mimarisinin ihtişamlı yapıları arasında yer alan Budist tapınakları, kültürel keşfi manevi bir yolculuğa dönüştürmek isteyenleri benzersiz bir deneyime davet ediyor.

Güney Kore’nin doğal ve külterel zenginliğini farklı bir deneyimle sunmak üzere 2002 yılında başlattığı Tapınakta Konaklama Programı, Asya kültürünün mistik yanını günlük pratiklerle yaşatıyor. Dağlarla çevrili doğal bir ortam içinde konumlanan Güney Kore tapınaklarında ziyaretçiler şehir hayatının karmaşası ve stresinden uzaklaşırken, Kore Budizmiyle tanışarak kendi içlerinde bedenen ve ruhen bir keşfe çıkıyorlar.

Ziyaretçiler, bu tapınaklarda sadece Kore kültürünü tanımakla kalmıyor; aynı zamanda meditasyon, özel beslenme programı, ortak aktivitelerle bedenen ve zihnen tazeleniyorlar. Yerel halkın da sağlıklı yaşam pratikleri, ruhen arınma ve Budizm ritüellerini yerine getirmek için sıkça tercih ettiği tapınaklarda şifalı çay tadımları, grup sohbetleri, kağıt sanatı dersleri gibi farklı aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

Budist Geleneği Yerinde Yaşayın

Güney Kore’de Budist tapınak kültürü 1700 yıllık bir geçmişe sahip. Ülke genelinde 20 binden fazla tapınak bulunduğunu ve bu tapınaklarda kültürel ve manevi zenginliğin bir arada ziyaretçilerle buluştuğunu söyleyen

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, “Tapınakta Konaklama Programı, Güney Kore kültürünü önemli ölçüde etkileyen Budist geleneğini yerinde yaşatarak benzersiz bir deneyim sunuyor” diyor.

Pandemi döneminde Güney Kore hükümetinin aldığı önlemler çerçevesinde devam eden programda UNESCO Dünya Mirası listesine alınan tapınaklar da yer alıyor. Ziyaretçiler; konaklama sürelerine, tapınağın konumuna, sunulan aktivitelere göre tapınak tercihlerinde bulunabiliyorlar. Tapınakta Konaklama Programı dingin bir ortamda içe dönmek, Güney Kore kültürünü tanımak ve Budist gelenekleri deneyimlemek isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor.

Konaklanabilen İki Özel Tapınak

GYEONGJU BULGUKSA TAPINAĞI- Gyeongbuk tarihi bölgesinde yer alan Gyeongju Bulguksa, tapınakta konaklama deneyiminin yaşanabileceği en özel yerlerden biri. 1995 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan tapınağın tarihi 5. yüzyıla dayanıyor. Uzun yıllar Kore Budizminin dünyada temsilciliğini yapan Gyeongju Bulguksa, Buda öğretisinin aktarılması konusunda da önemli merkezlerden biri olarak kabul ediliyor. Tapınak, pandemi döneminde aldığı önlemler ve sunduğu imkanlarla hem yerli hem de uluslararası turistler için cazibe noktalarından biri olmayı sürdürüyor.

JOGYESA TAPINAĞI – Kore Budizminde önemli bir role sahip Jogye Düzeni öğretisinin baş tapınağı konumunda. Seul’da yer alan tapınak, şehir merkezinden uzaklaşarak dingin ve rahatlatıcı bir deneyim yaşamak isteyenlere farklı bir kaçış olanağı sunuyor. Budizmle ilgili önemli etkinliklere, ritüellere ve konferanslara ev sahipliği yapan tapınak, aynı zamanda her yıl Nisan ayında Buda’nın doğum gününe özel düzenlenen özel renkli fener ışığı festivali nedeniyle de çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Konaklama programına dahil olan tüm tapınaklarla ilgili bilgilere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz. Kore sizi bu benzersiz deneyimi yaşamak üzere bekliyor.

eng.templestay.com

english.visitkorea.or.kr/enu/ATR/SI_ENG_2_6.jsp

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) Hakkında

1962 yılında, Kore Cumhuriyeti’nin turizmi teşvik yasasını çıkarmasından bir yıl sonra kurulan Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Uzakdoğu’nun en önemli ülkelerinden Kore’nin dünyada tanıtımına yönelik çalışmaları gerçekleştiriyor. Kore içinde yaptığı yatırımlara dünya çapında tanıtım ofislerinin açılmasını da ekleyen kurum, Kore’nin köklü diplomatik ve kültürel bağlara sahip olduğu Türkiye’deki faaliyetlerine 2012’de başladı. Kore Turizm Organizasyonu, Türkiye ile birlikte aralarında İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan gibi ülkelerin de yer aldığı 20 ülkenin faaliyetlerini KTO İstanbul Ofisi ile yürütüyor. Dünyanın her noktasındaki insanların Kore’ye seyahatleri ve konaklamaları için kolay, ekonomik ve güvenli stratejiler geliştiren KTO, elli yılı aşan deneyimiyle yaratıcı ve sürdürülebilir bir turizm sektörünün oluşturulmasına katkı sağlıyor. Daha fazla bilgi için www.ktoturkey.com adresi ziyaret edilebilir.

 

Son Güncelleme: 31 Temmuz 2021