Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan
REKLAM ALANI
10.02.2024
A+
A-

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan

2024,

 

Resim

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Ekselanslarına

Sayın Sayın Başkan, Değerli Kardeşim.

 

 

 

Bugün yapılan seçimlerdeki başarınız ve beşinci kez Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmeniz vesilesiyle, milletim adına ve şahsım adına sizleri en içten tebriklerimi iletiyorum.

 

 

 

 

Ekselanslarınızın başarılı liderliği altında Azerbaycan’ın istikrarlı gelişimi, tüm topraklarının işgalden kurtarılması ve uluslararası dünyada giderek artan itibarı bizim için her zaman gurur kaynağı olmuştur.

Türkiye ile Azerbaycan arasında “Sevinçte ve kederde birlik” ve “Tek millet, iki devlet” sloganları temelinde oluşturulan kardeşlik ve dayanışma ilişkileri, Şuşa Deklarasyonu ile ilişkilerimizin güçlü temelini oluşturmaya devam edecektir.

 

 

 

Azerbaycan halkı tarafından yeniden lider seçilmenizin, yalnızca ülkelerimiz arasındaki benzersiz ilişkiler açısından değil, aynı zamanda bölgemizin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu barış ve istikrarın tesis edilmesi açısından da büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. .

 

 

 

Bu bağlamda, umarım, başarılı bir lider olarak seçimleri başarıyla tamamladıktan sonra, üzerinde çok emek harcadığınız Ermenistan ile müzakereler, barış anlaşmasının imzalanmasıyla sonuçlanacaktır.

 

 

 

 

Bu düşüncelerle, seçimlerdeki zaferinizin hem kardeş Azerbaycan halkına hem de bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, yüksek görevinizde başarılar diliyorum.

 

 

 

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63547

 

 

 

 

REKLAM ALANI